10.3.10

Comme des garçons sneakers en SS collection 2010Comme des Garçons lanceert een nieuwe sneaker met een apart rijgsysteem.

Japans designermerk Comme des Garçons hebben een nieuwe stoffen sneaker ontworpen voor hun Spring/Summer collectie 2010. De sneaker maakt deel uit van hun nieuwste zomercollectie waarin de designers de functie en vorm van bepaalde stukken herinterpreteerden.

Deze sneaker- en zomercollectie blijft in de lijn van het “persona” thema dat de A/W collectie 2006 inspireerde, waarbij de verschillende manieren waarop we ons in de maatschappij voorstellen werden gerepresenteerd.

De sneaker refereert aan de kenmerkende rubberen Conversezool en haar stoffen zijpanden. Toch geeft het merk een nieuwe dimensie aan dat gekende sneakerprofiel met de dubbele rijgrijen. De sneaker zal gekocht kunnen worden in gebroken wit, zwart en blauw. De middenste rijglijn wordt in een andere, subtiel schakerende kleur gemaakt waardoor de schoen een trompe d’oeil effect creëert. De navy blauwe versie krijgt een contrasterende muisgrijze middenrijglijn, de zwarte versie heeft een bruine toets.

Met deze herinterpretatie van functionele onderdelen doet Comme des Garçons zijn kenmerkde originaliteit eer aan. In haar Spring/Summer collectie 2010 worden dassen op kleding gedrapeerd en zorgen slordig aangenaaide vlinderdasjes voor nonchalantie. Voor de collectie worden verschillende kledingstukken voor alternatieve functies benut en zorgt de kruisbestuiving van casual stukken en klassiekers voor een speelse toon.

De sneakers zijn online te koop bij Museum Ark in de verschillende kleurencombinaties.