15.3.10

First Lady klasse bij MangoMoises de la Renta, zoon van bekende ontwerper Oscar de la Renta, zal een gelimiteerde T-shirtlijn ontwerpen voor Spaanse modeketen Mango.

Mango doet beroep op de creativiteit van Moises de la Renta voor een exclusieve T-shirtlijn. Moises is de 25-jarige zoon van ontwerper Oscar de la Renta, die de vaste ontwerper was voor verschillende First Ladies.

Hoewel vader Oscar een geliefde ontwerper was van de voormalige First Ladies, hield Michelle Obama Oscars’ ontwerpen uit haar kledingkast nadat de ontwerper haar vooral uitheemse kledingdracht bekritiseerde. Tijdens haar visite aan Europa ging ze namelijk van top tot teen in Europese designers gekleed terwijl de Amerikaanse Oscar vindt dat “our industry right now is having a very difficult time“. Oscar wist reeds meerdere keren kritiek te uiten over Michelles’ stijl. Michelle beet vorig jaar terug en verscheen in Oscars’ zoon zijn red belted dress uit de herfstcollectie van zijn MDLR kledinglijn, waarbij ze rechtlijnig Oscars’ ontwerpen negeert. Moises neemt dus nu het heft in handen.

Moises’ stijl en eigen label MDLR is in vergelijking met de sombere eenvoud van zijn vaders’ ontwerpen, trendgerichter met lederen broeken en jackets die voor rock ‘n roll allures zorgen. De klassieke, eenvoudige modellen van vader Oscar worden hertekend met modernistisch afneembare mouwen en geometrische vormen en prints.Moises zal excentrieke T-shirts met een feestelijke toets ontwerpen. Edelstenen, tule en andere details zullen de shirts van een elegante uitstraling voorzien. Vanaf 1 maart zullen de T-shirts tussen de 25€ en 35€ verkocht worden in alle Mangofillialen.