15.3.10

Surface to Air shop parijs



De Parijse modewijk Le Marais wordt steeds meer trendy met de nieuwste fashionstore “Surface to air” in de Rue Vieille du Temple. Een trendy retail store waar zowel kunsttentoonstellingen kunnen worden bezocht als fashion kan worden gespot.

Op 21 januri 2010 opende een nieuwe trendy shop die de Parijse modewijk Le Marais eer aandoet. Het Surface to Air aka S2A-concept opende eerst in 2002 op de Rue l’Arbre Sec, in het Parijse kunstcentrum aan Le Louvre, een ruimte die zowel als kantoor, shop en galerij werd gebruikt. Het concept bracht kunstenaars vanuit Londen, New York, Tokyo en Parijs in contact en bood de jonge kunstenaars een forum met haar publicaties, tentoonstellingen en legendarische feestjes. Kunstenaars zoals Dash Snow, Gonzales, Feist, Kenneth Cappello, Bankst en Faile werden ontdekt door het S2A-concept. Anderzijds hielden ze zich bezig met een avantgardische collectie van merken zoals o.a. Acne, RAF, Dark Shadow en Nicolas Andeas Taralis die zij als eerste verdeelden. Vervolgens ging het label een eigen vrouwen- en mannenlijn lanceren, dat vandaag de dag in meer dan 200 winkels in 20 landen te koop is. In 2007 opende S2A zijn eerste flagshipstore in Le Marais waar het de volledige kledinglijn verkocht.

De kledinglijn wordt door hedendaagse cultuur en creatieve kennissen geïnspireerd. Zo ontstonden verrassende samenwerkingen met Solve Sundsbo voor een satijnen jurkje, en rockgroepen zoals Justice voor een lederen vestje en Kings of Leon voor cowboyboots en een gitaarband.

Justice collectie



Kings of Leon collectie



De nieuwe shop in de Marais is een architecturaal hoogstandje geworden met de inspiratie van Frederico Masotto. Zo is er blinkende beton gebruikt, zijn er bewegende panelen en bevloering die een trompe l’oeil effecten geven. De ruimte is gedecoreerd met new age meubilair van designer Frederico. De muurbekleding refereert aan de video van Midnight Juggernauts uit 2008. De beelden uit die video inspireerden de foto’s van explosies, edelstenen en ravijnen. Simon Louchet Decoration begeleidde het project.

In de shop zal de volledige kledinglijn voor vrouwen en mannen en de acessoires-en schoenencollectie te koop zijn. Het ’shop-in-shop’ concept geeft designers van Bless een plaats in hun store. De kleding van Surface to Air zet baanbrekende trends en volgt andere trends op met hun eigen interpretatie. S2A bestaat uit simpele stukken met ieder een originele toets en een hoog rockgehalte. Veel jeans en leder maken de laatste collecties.

Aangezien kunst altijd belangrijk is geweest voor het S2A-concept zullen er in de nieuwe store ook tentoonstellingen worden georganiseerd. Het project wil jonge, vooruitdenkende en inspirerende kunstenaars een plaats bieden voor zich te uiten. Bij de opening werd eveneens de tentoonstelling “Acid Drop” door voormalige exposant bij S2A, Kenneth Cappello, voorgesteld.

Wie naar creativiteit en originaliteit ijvert kan zowel voor kunst als voor mode terecht bij S2A. Mode is kunst bij S2A.




Je kan de collectie online kopen.