15.3.10

ZARA SS collection 2010




Tarzan has the hots for Jane in new ZARA SS collection 2010
Voor elke budgetoverstijgende trend heeft Spaanse modeketen Zara een alternatief. Deze zomer helpt ze ons aan de beste catwalktrends tegen democratische prijzen met haar S/S 2010 collectie. Take a sneak peek..


Kledingketen Zara heeft haar ontwerpersteam laten inspireren door de nieuwste catwalktrends. Zo kwam een trendy collectie met de nodige essentials voor komende modezomer tot stand. Wij geven je een exclusieve kijk in de Zara Spring/Summer collectie 2010 en zetten de catwalktrends voor de zomer op een rijtje..

Zara heeft voor haar nieuwe zomermode de safari-kleding heruitgevonden. Kaki en beige gecombineerd met andere zachte kleuren refereren aan tropische namiddagen in de jungle. Zo is er een middenweg gezocht tussen de catsuit en de butch leger- of safari broek met de functionele zakken: satijnen catsuits maken Jane opnieuw sexy.





De sleehak zal deze zomer menig aanhangers krijgen. De kenmerkende winterlaarsjes uit de Chloé A/W collectie zijn door Zara opnieuw geïnterpreteerd. De houten plateauzool die erg op klompen lijkt, doet zijn intrede. Een andere trend uit de Chloé wintercollectie is de lederen short, waar Zara een variant op inspireerde.

Chloé A/W 2009





De marine is eveneens een grote inspiratiebron voor de S/S 2010 collectie geweest. Donkerblauwe vestons met gouden knopen gecombineerd met een boyfriend hemd en gestreepte shirts. Vooral de casual TRF collectie ging de kenmerkende matroosstijl met bleached jeans combineren. Boyfriend silhouettes zoals de pantalon met plooi, de boyfriend shorts en vestons en de oversized hemden blijven zomerbasics.



Veelbelovend zijn vooral de treffende kleurencombinaties. Camel en andere aarde- en bruintinten met perzik, violet en poederroos. Opvallend is eveneens de afwerking waar meer aandacht aan werd besteed, zoals een voering in een contrasterend kleurtje. Veel stukken zijn uit linnen, satijn en luchtige katoen vervaardigd. Zara is ook gaan experimenteren met vormen en snitten: rokjes met verschillende dimensies en trenchcoats hebben architectorale schouders.



De geknoopte Burberry jurkjes inspireerden gelijkaardige stukken waar gestropt en geknoopt werd met de stof.

Burberry Prorsum S/S 2010




Losse hemden
, playsuits en broeken zorgen voor luchtigheid op een hete dag. De harembroek komt in verschillende stoffen: katoen, linnen maar ook suède. De hoge taille aangestropt met een riem is nieuw.



Wat hebben we dus nodig voor deze zomer? Boyfriend shorts bij voorkeur in leder, safari-proof kleding zoals een kaki catsuit, houten plateauzolen of Jezus-sandalen, een gebruind tintje, een uitgezakte Alexander Wang-vlecht en Tarzan om ons te bewonderen.