4.3.10

Not another fashion collaboration



Project White T-shirt lanceert een nieuwe vorm van samenwerkingsverbanden in de naam van het goede doel. Meer dan 30 ontwerpers van over de hele wereld hebben allen een simpele witte T-shirt herinterpreteerd die online geveild zal worden voor Designers Against Aids. Nu de liefdadigheid van de surfer afwachten..

Project White T-shirt lanceert een gigantisch en grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen meer dan 30 ontwerpers over de hele wereld. Reeds menig samenwerkingsverbanden in de naam van het goede doel werden aangegaan, maar deze samenwerking onderscheidt zich in de keuze van de ontwerpers: enkel ontwerpers die uitblinken in vormstudies en ongeziene creativiteit werden geselecteerd. Uit dit project mogen we ontwerpen verwachten van o.a. Andrea Crews, Daniel Palillo en onze creatieve mede-Belg Bruno Pieters.



De ontwerpers werden uitgedaagd een simpel wit t-shirt te herinterpreteren en tot een aanlokkelijk ontwerp te hervormen dat appeleert aan het medeplichtigheidsgevoel van de surfer. Het project weerspiegelt eveneens de welwillendheid van de ontwerpers om iets doordacht unieks te brengen in tegenstelling tot de vele al te makkelijke samenwerkings-ontwerpen die de naam van charity onwaardig bleken en resulteerden in een imago-boost voor de ontwerper. Chan, de drijvende kracht achter het project, bewaakte die dunne grens tussen liefdadigheid en marketing.



De ontwerpen kunnen online bekeken worden. De T-shirts zullen wereldwijd tentoongesteld worden en daarna geveild worden. Music for Life vergeten te steunen? Misschien is dit wel jouw kans om een uniek ontwerp van Bruno Pieters aan de haak te slaan én je bijdrage aan het goede doel te leveren. Met een aanwinst uit deze collectie blijft het schuldgevoel achteraf alleszins achterwege.