10.3.10

Customized Fab. tasHet Nederlandse accessoirelabel Fab. gaat naast een erg uitgebreide tassenlijn ook een nieuw concept lanceren onder haar naam. Klanten kunnen nu ook hun tas, clutch, gilet of portemonnee laten customizen.

Tassenlabel Fab. geeft klanten de kans hun gepersonaliseerde tas zelf te creëren.Daarmee beantwoordt het aan de “iedereen designer"-trend waarmee labels hun cliënteel betrekken in hun collecties."Mensen vinden het erg leuk iets van zichzelf in de ontwerpen terug te vinden. We hebben de mogelijkheid om de klant zo’n tas, naar hun eigen smaak, te laten creëren omdat we in Bali een eigen fabriek hebben waar alles sowieso met de hand wordt gemaakt”, zegt Fabienne Chapot, oprichtster en eigenares van het label.De klant kan zelf combinaties maken met de staalringen uit zo’n vijftig verschillende kleuren suède en dertig kleuren slangenleder. Zelfs de voering en de rits kunnen gekozen worden en er kan een naam in de tast gestanst worden om ze volledig uniek te maken. Enige voorwaarde is dat het ontwerp goedgekeurd wordt door Fabienne, die de stijl van het label hiermee wil bewaken. Met deze variëteit aan kleuren, materialen en afwerkingen kunnen zowel klassieke tassen als de wildste kronkels van je fantasie belichaamd worden. En daar houdt de consument wel van: iets unieks, dat perfect aan de persoonlijke behoeften beantwoordt. Bovendien vindt de consument het leuk om zichzelf ontwerper te wanen, iedereen wil namelijk uniek zijn.De vaste Fab. collectie bestaat uit grote shoptassen, clutches, portemonnees en andere modellen met franjes, studds in brons en zilver en hebben allen een aangehecht lederen, hartvormig Fab. hangertje. Het kleurenpalet gaat van slangenleder met regenboogprint tot suède in zomerse kleurtjes. Alle handtassen worden in Azië geproduceerd en Fab. maakt voor haar collecties uitsluitend gebruik van gekweekt slangenleder. Verder zijn er ook gilets en vanaf komende zomercollectie zonnebrillen afgewerkt met leder te koop. Het in Italië geproduceerde Fab.Shade montuur is een Aviatorvormige bril met een dun randje leder in verschillende kleuren verkrijgbaar. De zonnebrillen zullen 89euro kosten. Ook nieuw is het Blackberry-beschermhoesje uit slangenleder dat voor 35euro te koop zal zijn.

Fab. werd in 2006 opgericht door de Nederlandse twintiger Fabienne Chapot, die tevens de ontwerpster is. Ondertussen worden de tassencollecties wereldwijd in meer dan 350 verkooppunten verdeeld, waarvan het meerendeel in Nederland zelf. Vanaf maart 2010 zal de nieuwe tassencollectie geleverd worden. De showroom is in Amsterdam gevestigd. Er kan eveneens via de site besteld worden.