15.3.10

The talented Kate Moss for Longchamp


Zoals jullie fashionista’s al wisten ontwierp model Kate Moss een handtassenlijn voor Longchamps, die uitgerekend vanaf vandaag, 12 december, in de winkels ligt. Wij namen een kijkje op de winkelrekken om jullie de volledige Kate Moss for Longchamp collectie te tonen.

Kate Moss, het veelbesproken model dat voor zowat elke modehuis heeft geposeerd bezegelt haar goede samenwerking met Longchamp, het lederwarenhuis waarvoor ze reeds 8 collecties symbool stond, met een Kate Moss for Longchamp tassencollectie.

Hoewel we eerst sceptisch waren over de ontwerperskwaliteiten van modellen, moeten we toch toegeven dat Kate een stijlvol handje heeft toegestoken en het ontwerperswerk niet aan een creatief team heeft overgelaten om later met iemand anders’ pluimen te gaan lopen. Nee, Kate was erbij. Van het ruwe idee tot de laatste details op de shoot. Zo zagen we hoe Kate haar creativiteit deelde met Sophie Delafontaine, artistiek directrice van Longchamp, hoe Kate brainstormde over wat de ideale zak is en hoe ze die vereisten kon vertalen in een modieuze tassenlijn die haar kenmerkende stijl belichaamt. Tijdens het ontwerpproces hield Kate een functionele tas voor ogen.

Een groot stuk van Kates’ persoonlijkheid wordt in de collectie weggegeven. Kate zal voor elke gelegenheid gepast verschijnen hetgeen haar veelzijdigheid beaamt. De tassen moesten dan ook aan die veelzijdigheid kunnen beantwoorden: sommige stukken stralen glamour uit, anderen worden casual gedragen. Er werd voor de voering telkens gebruik gemaakt van een dierenprint, waar Kate erg van houdt.

Samen met fotograaf David Sims werd gekozen voor tijdloze zwart-wit campagnebeelden, die het karakter van de tassen weerspiegelen. Kate koos als locatie voor de shoot Wrotham Park Estate met haar 18de eeuwse architectorale elementen. Vriendin Katy England styleert Kate met glamoureuze vintagekledij. Kate regisseert mee: ze laat haar oog vallen op een mantel van een van de assistenten, trekt hem aan en improviseert tot ze in de typische Bardot-pose neerstrijkt met de Glastonbury tas in haar arm. In een andere foto neemt ze een provocerende houding aan een bedekt de Ladbroke tas haar schaars geklede lichaam. Kate laat het strakke aristocratische decor daveren met een portie rock ‘n roll en het gedurfde enthousiasme waarmee ze poseert. Wanneer de shootnamiddag op zijn einde loopt en Kate zich klaarmaakt om naar huis te vertrekken, ziet ze de geschikte kans om enkele laatste beelden te maken. Ze vlijt zich neer op de achterbank van haar vintage Rolce Royce met de Gloucester reistas en ontbloot de schouders. Fotograaf David legt de sensualiteit van het moment vast. Wanneer Kate opnieuw heeft laten zien waarom zij een van de meest symbolische modellen ter wereld is, gaat ze naar huis. Met een Lonchamp tas om de arm, classy gecombineerd met haar nonchalante outfit. Er is geen twijfel meer mogelijk, Kate heeft vele talenten.

Neem op de site een kijkje achter de schermen of zoek naar verkooppunten.