15.3.10

Paule Ka klasse zonder pretentie voor La Redoute



Het iconische model Kirsten Owen showt de nieuwe S/S 2010 collectie van Paule Ka. Zonder pretentie.

Parijse designerlabel Paule Ka lanceert zijn nieuwe S/S 2010 collectie met een campaign waarin Kirsten Owen zich tooit met de nieuwste Paule Ka-trends. Het Britse model vervolledigt met deze advertentie haar lijstje van designers die het iconische model aanspraken om hun nieuwste mode te afficheren. In de jaren ‘80 verscheen Kirsten meerdere keren op de Elle cover. In de jaren ‘90 werd Kirsten populaire en bleef zij de afgelopen twee deccenia één van de meest gewilde modellen. Ze werd eerder gebezigd voor o.a. Givenchy, Calvin Klein, Chloé, Dries van Noten, Yamamoto en was herhaaldelijk het gezicht van het Canadese label Lida Baday. Ze liep ook op de shows van o.a. Jil Sander, Prada, D&G, Fendi, Chanel en Vuitton. Ze wist zich met deze ontwerpers tot een van de bekendste gezichten uit de mode te kenmerken. Kirsten Owen gaat zo, 10 jaar na haar eerste samenwerking met Paule Ka, opnieuw de collectie van het merk belichamen, deze keer als supermodel.

Givenchy campaign 2008



In de advertentie brengt Kirsten een dosis stoere rock aan het barokke decor. In de collectie krijgt de essentie van de couture uit de jaren ‘50 opnieuw vorm vanuit een hedendaagse interpretatie. Serge Cajfinger, ontwerper en stichter van het label, brengt die moderniteit met zijn minimalistische interpretaties van die jaren ’50 couture en past die aan de huidige modevisies aan. De Paule Ka klassiekers werden onderworpen aan experimentele vormen. De simpele kenmerkende lijnen van Paule Ka kregen een nieuwe dimensie met andere stoffen. Kirsten speelt in deze advertentie de “Hitchcock heldin anno 2010″, een verleidelijke blondine die altijd perfect uitgedost voor de dag komt. Kirsten treedt hiermee in de voetsporen van Grace Kelly. In de nieuwste Paule Ka ontwerpen is ze de meest hippe artistocrate!

Paule Ka lanceert niet enkel hippe campaigns voor komende zomercollectie maar ontwierp ook een zomerlijn voor La Redoute. De collectie zal zowel vrouwen- als kinderkleding en huislinnen vanuit de Paule Ka-visie brengen tegen betaalbare prijzen.



De volledige collectie voor S/S 2010 van Paule Ka kan je op de site bekijken.