15.3.10

Vans feets fashion



Het Amerikaanse skatermerk Vans doet aardig zijn best om in de modeschijnwerpers te staan met hun nieuwe S/S collecties Vault Spring, Vault Holiday Del Barco en California voor 2010.

Het schoenenlabel ontstond jaren geleden toen werknemer Paul van Doren bij Randy’s, een schoenenbedrijf in Boston, het idee kreeg een eigen schoenenbedrijf te starten met de ervaring opgedaan bij Randy’s. Zo ontstond Vans Factory in 1966 dat als één van de weinige Amerikaanse bedrijven, samen met Converse, schoenen met rubberen zolen maakte. Oorspronkelijk ontwierp Vans vooral bootschoenen. In 1976 gingen ze schoenen aangepast aan de noden van de skatesport ontwerpen onder het “Off the Wall” concept. Verschillende bekende skaters droegen de schoenen, zoals Steven Caballero het Half Cab model droeg, dat vandaag de dag nog steeds populaire is bij o.a. Snoop Dogg.



In de jaren ‘80 maakte Vans zowel basketbal- als basebal- als loop- en tennisschoenen. Vandaag de dag gaat het merk met de bootschoen uit de Vault Holiday Del Barco collectie enerzijds terug naar zijn roots en anderzijds doet Vans zijn intrede in de modewereld met hun trendy modellen.

De Vans Vault Spring collectie voor 2010 wordt een verrassend samenspel van verschillende elementen. Zo herken je duidelijk het model van een hoge sneaker, de kenmerkende rubberen golfzool en typische accenten van de bootschoenen die voor komende zomer ook bij A.P.C. populair zijn. Binnen de collectie is ook veel met blinkend leder gewerkt voor zowel accenten als een volledig lederen sneaker in boterbruin en violet-blauw. De typische vulcanised rubberen zool blijft de basis van elk model. In deze lijn heeft men vooral met halfhoge en hoge modellen gewerkt.







De Vans California Spring collection bestaat dan weer voornamelijk uit het Low top model, een lage sneaker met of zonder veters. Deze Half Cabs bestaan uit stof, synthetische materialen of daim. De rubberen zool kent ook een zwarte en een bruine variant.





De Vault Holiday Del Barco collection is een vernieuwende interpretatie van de bootschoen met typische Vans elementen zoals de extra hoge rubberen zool. Het Vans Vault model werd dus met de bootschoen gecombineerd in twee kleurenvariant: beige en grijs met bruin. Het Del Barco model bestaat uit stof met lederen zijpanden en de typische lederen veters.





Met deze collectie kan Vans definitief zijn intrede in het modelandschap doen, want deze modellen kunnen ook naast het skateplein stijlvol zijn.

Voor verdelers kan je terecht op de site.