10.3.10

Wat komt er op de boterham volgende Bread & Butter?




Bread and Butter, de Berlijnse modevakbeurs die meer dan honderd landen en internationale merken en designers een platform geeft om hun collecties voor te stellen, is vrijdag 20 januari gesloten en kon opnieuw op groot succes rekenen. Organisator Karl-Heinz Mueller vond de beurs “Right to the point- a masterpiece”.

600 labels en een groter aantal bezoekers dan verwacht, vonden hun weg naar Berlijn om hun op de modevakbeurs te laten inspireren door de nieuwste wintertrends voor 2010. Voor de meest belangrijke urban- and streetwear beurs werd deze editie het vliegveld Tempelhof van 20 tot en met 21 januari overstelpt met een fashionable volkje.

Traditiegewijs startte Bread & Butter met de feestelijke “Original Opening Party” waar de gasten op muziek van The BossHoss de opening van het nieuwe fashionseizoen konden vieren. Het overdekte vliegveld werd winters gedecoreerd. Op de tweede editie van de hall “L.O.C.K.- Labels of Common Kin” werden 70 merken die zich baseren op handvervaardigde artikelen gerepresenteerd. Foto’s van afgelopen B&B kan je vinden op de site.

Internationale professionelen uit de modesector vonden nieuwe contacten, ontdekten de nieuwste wintercollecties en vonden nieuwe afzetmarkten in het unieke decor van een luchthaven. Er werd eveneens 7630euro verzameld op de beurs voor Haïti."I am very satisfied with the result.” Bread & Butter bewijst hiermee een must te zijn voor alle retailers uit de urban- en streetstyle scène. In de toekomst willen de organisatoren hetzelfde succes evenaren. “We will not rest on our laurels. We will continue to stick to the overall concept and will improve the result once again in summer 2010.”



De volgende Bread & Butter zal van 7 juli tot en met 9 juli 2010 plaatsvinden. Op de tweede dag van B&B werd het nieuwe concept “Bread & Butter-Premier league” reeds aan de pers voorgesteld. Het concept beaamt wat Bread & Butter vooropstelt: enkel de beste merken kunnen een plaats krijgen op de beurs. Bovendien zal in Afrika gelijktijdig de Wereldbeker voetbal plaatsvinden. B&B zal het vliegveld onherkenbaar maken met aangelegde voetbalvelden waarop de B&B cup zal worden gespeeld. De organisatoren houden voor komende editie enkele nieuwe doelen voor ogen. In de circushall zal worden gefocust op kinderkledij. B&B zal ook meer aandacht hebben voor de groeiende sportswear sector. In hall 1 zal sport & streetwear de rekken vullen. Deze hall zal zowel jonge sport- en streetwear labels als Street Art artiesten een forum bieden. Er zal ook een L.O.C.K. store worden ingericht.