10.3.10

Jean-Paul Gaultier zet nieuwe schoenencollectie op pootjes



Jean-Paul Gaultier ontwerpt samen met het Franse schoenenmerk Pataugas een schoenenlijn, conform de typerende Gaultier-stijl.

Na de vele samenwerkingen die Jean-Paul Gaultier reeds aangegaan is, zoals o.a. die met Dokter Martens, gaat hij nu voor het Franse schoenenmerk Pataugas een schoenenlijn ontwerpen. Hij treedt hierbij in de voetsporen van Agnès b. die eerder met Pataugas samenwerkte. De collectie zal bestaan uit drie modellen van sportieve, unisexe schoenen, met op de marine-geïnspireerde prints en andere Bretonse details. Zo maakt het model “Ballerine Marinière” het herkenbare wit-blauw gestreepte motief, zonder daarbij aan gevangenschap te refereren, opnieuw classy. De andere varianten “La Tennis Marinière” et “L’Authentique Marinière”, creëren datzelfde evenwichtig tussen Gaultier-charme en Pataugas authenciteit. Gaultier blijft in zijn ontwerpen dus trouw aan de stijl van Pataugas met haar twee typerende zolen, de gekartelde gummiezool “l’Authentique” en de vintage tennisschoen “la Boost”, die beiden in de ontwerpen van Gaultier verwerkt zijn.

De collectie zal in de zomer van 2010 zowel in de winkels van Pataugas, als de boetieken van Jean-Paul Gaultier beschikbaar zijn. De prijzen van de sneakers zullen variëren tussen 139€ en 179€. Deze collectie belooft ons een sportieve zomer, zonder daarbij aan stijl te moeten inboeten.