15.3.10

Inspirerende zomermode bij Topshop



Modeketen Topshop is de trendzettende, Engelse tegenhanger van de voor ons bekende H&M en Zara-mode. Een kijk in hun jongste zomermode is dan ook inspirerend voor komende zomercollectie.

De jonste S/S collectie 2010 van Topshop brengt een verrassende kijk op de nieuwste zomermode. De collectie is ingedeeld in 4 verschillende, onderling toch moeiteloos combineerbare stijlen: de Parisienne, de Saloon stijl, de Meadow look en de Downtown geïnspireerde collectie.

De Parisienne haar stijl is vrouwelijk, flirty en speels. Polka dots worden onbeschaamd gecombineerd met strepen. Parels zijn een must. Strikjes zorgen voor onschuld en studded cardigans voor een vleugje brutaliteit. Flirterige jurkjes, embellished topjes en shirts en schattige, girly accessoires en accenten. Lief en toch ondeugend.





De saloon stijl is geïnspireerd op de country-scène, zoals we die al op Bread&Butter en tijdens de Chanel S/S 2010 show zagen. Cancan ruffled jurkjes refereren aan de cowboy chaps, Engelse kanten accenten en cowgirl snitten zoals wikkeljurkjes en hoog getailleerde shorts. Indigo jeans, leder, zongebleekte prints en warme, stoffige kleuren zijn ideaal voor een zwoele zomeravond zoals die in het Wilde Westen is.





De Meadow look weerspiegelt dan weer het typische Engelse plattelandsgevoel. Bleached jeans, zachte gebloemde prints en golvende, ivoorkleurige Engelse kant. Die lieflijke stijl wordt stoer met studded accessoires en zwarte lederen enkelbotjes. De beige waistcoat is een begrip voor komend modeseizoen. In deze collectie krijgen borduursels, gecrocheerde elementen en kant letterlijk een stoerder kantje.





Downtown geïnspireerde basisstukken voor komende zomercollectie zijn de geometrische, vaak futuristische aandoende snitten zoals puntige schouders en vreemde plateauzolen. Sportieve elementen worden gecombineerd met vrouwelijk schoeisel met plateaus. Luxueuze doch bescheiden mode. De harembroek blijft een essential voor deze looks. Laidback, urban fashion met de nodige vrouwelijkheid. Grafische prints in neutrale kleuren , ’80’s bodies en leggings worden jouw futuristische basisstukken voor the future.





Kernbegrippen voor komend modeseizoen zijn:

Kant, zowel Engelse kant als borduursel of gecrocheerde details. Verschillende lagen geven nieuwe dimensies aan de gekende kant als versiersel.

Franjes brengen de jaren ‘20 flair in de zomer van 2010 gecombineerd met eigentijdse studds.

Denim met wazige floral motieven.

En ondanks de bijna gevaarlijk hoge, houten plateausandalen hebben wij al heel veel zin om komende zomermode op de Topshop site te bestellen.