4.3.10

Guerillastore A.F. Vandevorst ontpopt



Afgelopen vrijdag, 18 december, is de locatie van de langverwachte guerillastore Aktion 1 van A.F. Vandevorst onthuld. Diezelfde avond werd de officiële opening gevierd in de Antwerpse Volksstraat, waar de pop-up store tot 31 maart gevestigd zal zijn om dan opnieuw naar een andere geheime locatie in een Europese stad te verhuizen.

Het Antwerpse ontwerperskoppel A.F. Vandevorst startte hun pop-up circuit in hun thuisstad Antwerpen, waar afgelopen vrijdag de eerste guerillastore feestelijk geopend werd. Nadat A.F. Vandevorst aankondigde dat de pop-up stores overal in Europa, zowel in een oude bakkerij, als een wasserij zouden kunnen opduiken, heeft het duo voor de eerste shop een leegstaand pand gekozen waar eerder een boetiek was gevestigd. Bij Aktion 1 kan je alle A.F. Vandevorst-collecties kopen, eveneens de nieuwe A. Friend collectie.

De A. Friend collectie richt zich op een ruimer publiek met haar betaalbare prijzen. De eerste collectie, die vooral uit jersey vervaardigd werd, zal vanaf januari 2010 te verkrijgen zijn bij Aktion 1.

De guerillastore werd ingericht volgens een ziekenhuissfeer, die de bezoeker meevoert in het universum van A.F. Vandevorst. Militaire lettertypes op de uitstalramen, witte schuifgordijnen die ruimtes van elkaar scheiden, in verpleegkundige outfits geklede verkoopsters en ziekenhuisbedden creëren een ingetogen sfeer. Projecten die A.F. Vandevorst steunt, hebben een plaats in het concept. Die ondernemingen, zoals bijvoorbeeld het Dr. Guislain Museum uit Gent dragen op hun beurt een steentje bij en gaven onder meer de ziekenhuisbedden in bruikleen. Het volledige concept kwam zo, met behulp van verschillende sponsors, tot stand.



Allen naar Aktion 1 voor een fashion-treat in het ziekenhuis van A.F. Vandevorst voor het te laat is, en de store op een andere mysterieuze plaats ontpopt!

Aktion 1, Volksstraat 29/30, 2000 Antwerpen. Wekelijks geopend van donderdag tot maandag van 12u tot 20u.